Кількість хмельничан, хворих на коронавірус, від 2 до 5 квітня не змінилась

Кількість жителів Хмельницького, що захворіли на коронавірус, від 2 до 5 квітня не змінилась. Станом на 8.00 5 квітня в Хмельницькій області зафіксовано 10 хворих на COVID-19. Серед них двоє медичних працівників.

«Лікуються 10 людей у тому числі 2 медпрацівників: 18-29 років 1 особа (10%); 30-49 років 5 осіб (50 %); 50-65 років 2 особи (20 %); 65 і більше років 2 особи (20 %). Госпіталізовано 8 осіб, у тому числі 2 медпрацівників, на амбулаторному лікуванні 2 особи, — повідомляє Хмельницька облдержадміністрація.

Протягом доби на території області зареєстровано 4 особи (з них немає дітей та медпрацівників) з підозрою на COVID-19, це жителі міста Хмельницького та міста Волочиськ. Госпіталізовано 2 особи до Волочиської ЦРЛ та Хмельницької міської інфекційної лікарні, 2 особи знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Повідомлено про 2 підозри на COVID-19 у 2 жителів Городоцького району, встановлені контактні особи, здійснюються заходи із забору матеріалів на лабораторне дослідження та проведення дезінфекції приміщень перебування.

«За минулу добу здійснено 438 викликів бригад Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, з них 4 випадки підозри на корона вірус, з яких – 1 госпіталізований, 4 випадки на ГРВІ, з яких – 1 хворого госпіталізовано, 0 пневмонії», — зазначаюь у Хмельницькій ОДА.

Проведена заключна дезінфекція приміщень госпіталю.


У Хмельницькій ОДА розповіли, коли і за які кошти працівниками закладів охорони здоров’я збільшать оплату праці

Третього квітня, під час брифінгу, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет інформував, що доплати будуть здійснюватися за рахунок Національної служби здоров’я України, а усіх працівників «екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв, внесли до переліку медичних спеціальностей, яким буде збільшено оклади втричі. Але порядок нарахування виплат ще розробляється.

«Було видано наказ МОЗ про збільшення втричі окладу за березень 2020 року медикам, які зайняті виявленням лікуванням лабораторно підтверджених випадків COVID-19. В цьому переліку є також і працівники екстрених служб, водії швидкої допомоги, яким також буде здійснюватися така доплата», — зазначив Дмитро Габінет, наголосивши, що це стосується не всіх, а зокрема лише тих, які задіяні до роботи з виявлення коронавірусної хвороби COVID-19.

«Кошти на такі доплати мають бути передбачені в додаткових пакетах виплат, які будуть здійснюватися за рахунок Національної служби здоров’я України», — зазначив Дмитро Габінет, додавши, що ці виплати не ляжуть на плечі місцевих бюджетів.

Інформація станом на 5 квітня 2020 року.

12:12
406
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...