Президент доручив прийняти Трудовий кодекс до кінця 2019 року

Президент доручив новому уряду і парламенту переглянути трудове законодавство і прийняти Трудовий кодекс до кінця 2019 року.

Під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабміном і правоохоронних органів Президент заявив, що до 1 січня 2020 року необхідно доопрацювати та ухвалити новий Трудовий кодекс України. Також потрібно звузити сферу неформальної зайнятості, зокрема, суттєво посилити відповідальність за тіньове ведення господарства. Проєкт Трудового кодексу України на сайті ВРУ зареєстрували 29.08.2019 за № 0955. Це не новий законопроєкт. Його ВРУ прийняла у першому читанні 05.11.2015 і підготувала до другого читання 24.07.2017. 02.09.2019 проєкт Трудового кодексу передали на розгляд Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Які нововведення пропонує бізнес:

  • розширити можливість укладання контрактів між роботодавцем і працівником, а також можливість укладення строкових договорів;
  • перехід від паперової до електронної форми спілкування з роботодавцем;
  • збільшення щорічної відпустки з 24 до 30 днів;
  • можливість проведення атестації всіх співробітників, а також можливість звільнення працівника на підставі її непроходження або незадовільного проходження;
  • перегляд повноважень профспілок та лібералізація їх відносин із роботодавцем;
  • спрощення процедури найму та звільнення;
  • введення єдиної інспекції праці замість низки органів, як це відбувається наразі;
  • переведення Класифікатора професій (ДК 003:2010) в категорію рекомендаційних документів;
  • розширення переліку осіб, які можуть бути працевлаштовані без отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства;
  • зробити норму ведення трудових книжок рекомендаційного характеру;
  • відмовитись хочуть від автобіографій і особових листків;
  • розраховувати дні щорічної відпустки в робочих днях, а не в календарних;
  • та інші зміни

3 вересня ц. р. виступаючи перед представниками бізнесуголова комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що ухвалений попереднім складом парламенту Трудовий кодекс«успішно заблоковано» і буде внесено ліберальний проект, який через півтора-два місяці він створить «дуже прості і дешеві умови відкриття і закриття робочого місця». Більше того, будуть «трохи дискримінувати найманого працівника».

Це заява голова парламентського комітету, яка має бути повернута обличчям до соціальної політики, якій громадяни довірили своє майбутнє і майбутнє своїх дітей! ФПУ вважає, що з новим ліберальним Трудовим кодексом їх очікує рабська праця на умовах нової форми трудових договорів «за домовленістю» з роботодавцями, які «матимуть пріоритет над нормами Трудового кодексу і міститимуть мінімальні гарантії».

Федерація профспілок України, галузеві і регіональні профорганізації вражені таким підходом і звертаються до керівництва парламенту, партії «Слуга народу», Глави держави за роз’ясненням чи це офіційна позиція очільників держави чи це експромт заготовлений для бізнес-аудиторії, яка була присутня.

Профспілки протягом багатьох років боролися за новий Трудовий кодекс, який би не погіршував, а покращував позиції трудящих в соціально-трудових відносинах з роботодавцем. І своїх переконань ми змінювати не збираємося.

ФПУ стоїть на позиціях не сприйняття ліберального підходу до унормування взаємовідносин між роботодавцями і працівниками.

Заяви зроблені головою комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою консолідують зусилля профспілкового руху, призведуть до активного спротиву трудящих. Наше реагування буде помітним і відчутним. Це право і обов’язок профспілок, передбачені законодавством.

Людина має бути захищеною і має повне право на гідну роботу і гідне життя.

За матеріалами ФПУ

25 вересня 2019

16:14
227
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...