Оновлено систему безперервного професійного розвитку медичних працівників

Уряд затвердив нову редакцію Положення про систему безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників — опубліковано постанову Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 р. № 725 «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників».

Постановою «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників» передбачено:

  • -визначення та перелік заходів БПР (безперервний професійний розвиток); вимоги до заходів, за які нараховуються бали БПР; форми, у яких вони можуть проводитися (обов’язкова особиста участь, дистанційна участь, дистанційна участь в режимі реального часу тощо);
  • -вимоги до провайдерів БПР;
  • -внесення заходів та провайдерів до електронної системи БПР, створення державного підприємства МОЗ України, що виконуватиме функції адміністратора електронної системи.

Всі заходи та провайдери будуть вноситись до електронної системи, а працівники зможуть перевірити: чи дійсно той чи інший курс є корисним та передбачає нарахування балів БПР.

Постанова набуде чинності з 1 січня 2022 року, а для фармацевтів та медичних сестер – з 2023 року.

За матеріалами moz.gov.ua

22:41
117
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...